Belföld

A jég súlyától leszakadt ágak, kidőlt fák okoznak fennakadásokat

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 13:04

Több mint negyvenszer riasztották az ónos eső miatt a szegedi tűzoltókat hétfő délelőtt.

A jég súlya miatt leszakadt faágak, kidőlt fák okoznak fennakadásokat – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Mint megírtuk, különösen a dél-alföldi megyékben figyelmeztetett nagy mennyiségű ónos esőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mukics Dániel elmondta, hétfőn többször kérték a tűzoltók segítségét Hódmezővásárhelyen és térségében, Szegeden pedig reggel nyolc és délelőtt tizenegy óra között több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat, jellemzően útra, járdára, villanyvezetékre dőlt fák és ágak miatt. Előfordult, hogy autóra zuhant egy faág, vagy családi házra dőlt fa, a Lugas utcában pedig 40 centiméter széles, tíz méter hosszú faág esett a trolivezetékre.

Gádoros, Békés megye – Fotó: MTI / Rosta Tibor

Hétfőn kora délután még mindig riasztás van érvényben az ónos eső miatt számos járásban a nyíregyházától a makóiig, a kecskemétitől a gyulaiig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az ónos esőt, havas esőt, fagyott esőt fokozatosan havazás váltja fel, előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közén, végül pedig a Tiszántúlon lehet 5 cm körüli hómennyiségre számítani.

Nyitókép: Autós és kerékpáros halad a jeges úton a Békés megyei Gádoroson december 27-én – Fotó: MTI / Rosta Tibor

#Belföld#Időjárás#ónos eső

Címlapról ajánljuk