Időjárás

Térkép: ezekben a megyékben lesz a legsúlyosabb hétfőn az ónoseső-helyzet

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 5:28

Hétfőre vörös riasztást is kiadott ónos eső miatt az OMSZ. Az ország egyes részein havazás is várható.

Több milliméter ónos eső hullhat hétfőn az Alföld déli-délkeleti felén, majd a Tiszántúlon – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap első felében a délkeleti régióban 5 mm feletti ónos csapadék is hullhat.

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt, ez azt jelenti, hogy több órán át tart az ónos esőzés, és a várt csapadékmennyiség meghaladja az 5 millimétert. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben Jász-Nagykun-Szolnokban és Hajdú-Biharban, itt is több órán át tartó ónos esőre és 1 mm-t meghaladó csapadékra kell készülni. Néhány tized milliméternyi ónos eső várható még Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, itt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A pontosabb területi adatokkal dolgozó riasztási térkép alapján továbbra is a délkeleti járásokban várható a legsúlyosabb időjárási helyzet: 

Havazás is várható hétfőn. A kiadott figyelmeztetés szerint Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyében 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzése szerint mérsékelt marad a szél, a hőmérséklet kora délután -2 és +3, késő este -5 és 0 fok között alakul.

Nyitókép: MTI / Varga György

#Időjárás#ónos eső#figyelmeztetés#havazás#Belföld

Címlapról ajánljuk