Belföld

A krisnások karácsonyi ételosztásán már meglátszik az idei élelmiszer-drágulás hatása

rtl.hurtl.hu

2021. december 25. 14:45

A közösség több mint 5400 embert lát vendégül országszerte. Ma már több olyan idős ember és család is rászorul az ételadományra, akinek lakása ugyan van, de pénze nincs.

Idén is több helyszínen osztottak ételt a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének tagjai. Az Ételt az Életért nevű program keretében 27 városban adnak enni több mint 5400 embernek. A vallási közösség akciójáról az RTL Híradó készített riportot.

E percekben kezdődött az ételosztás, most majdnem az ezredik karszalagot adtuk ki

– mondta a Híradónak Szilaj Péterné, a közösség szóvivője a fővárosi Népligetben. A szervezet meleg ételből és tartós élelmiszerből álló szeretetcsomagokat adott a rászorulóknak. Szenteste székelykáposzta volt a menü, december 25-én vegetáriánus babgulyást kapnak a sorban állók, 26-án pedig lencsefőzelék lesz.

A szóvivő elmondta, már sok éve a családok és az idős emberek teszik ki a sorban állók nagy részét. Felidézte, 15-20 évvel ezelőtt még túlnyomórészt hajléktalanoknak adtak enni, de most már több az olyan vendég, „akinek lakása van, csak pénze nincs”.

Fotó: RTL Híradó

Szerinte az élelmiszerek nyáron kezdődött drasztikus drágulása is hozzájárult ahhoz, hogy idén ilyen sokan vannak. Ezért is örülnek szerinte jobban a rászorulók a tartós élelmiszernek. Az Ételt az Életért alapítvány költségei idén 30 százalékkal növekedtek, viszont a támogatóik lelkesedése nem lankad.

Kénytelenek vagyunk, mert örül az ember a segítségnek. Mert ugye ezt meg lehet spórolni valami másra. Ha egy nap, két nap, akkor is. Ehhez már csak egy kis hús kell, paprika, delikát és kész, lehet főzni-sütni!

 – nyilatkozta Bakró Ibolya, a sorbanállók egyike.

Az önkéntesek közül többen már évek óta segítik a krisnások munkáját. Az egyik ételosztó, Koczka Tímea azt mondta a Híradónak, neki ez óriási feltöltődés és boldogság, mert nagyon szeret adni. Úgy fogalmazott, neki ez a második családja.

A teljes riportot az RTL Híradó szombat esti adásában láthatják.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#krisnások#ételosztás#élelmiszer-drágulás#jótékonyság#készétel#önkéntes#szegénység#infláció

Címlapról ajánljuk