Belföld

Két szlogenje is lesz az ellenzéki összefogásnak, a közös program 90 százaléka már kész

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 14:05

„Legyen Magyarország mindannyiunké”, és „Egységben Magyarországért”. 

A választáson való győzelem csak akkor fog menni, ha mindenki beáll a sorba és közös erővel küzd, és ha azt látja, hogy bárki el akarja buktatni az ellenzék esélyeit, akkor szóvá fogja tenni – mondta a Spririt FM atv.hu által szemlézett műsorában Márki-Zay Péter. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzékre kitérve hozzátette: ez egy olyan közös csapat, ahol a szakértőket, a pénzt, a programok jóváhagyását is a pártok adják.

Márki-Zay Péter – Fotó: MTI

Márki-Zay szerint ha a pártok nem adnak pénzt, akkor nem lesz miből kampányolni, még úgy sem, hogy ők is gyűjtenek és sokan adakoznak. A kormányfő-jelölt elmondta, hogy a választási program 90 százalékában megállapodtak a pártok, és azt szeretné, ha a maradék 10 százalékot azok is elfogadnák, akik eddig „valami miatt kerékkötők voltak”. A politikus szerint január elsejével elindult egy tervezett kampány. Kiemelte: az arculatot is jóváhagyták, ami így is tovább tartott, mint kellett volna.

A kampány két szlogenje is megvan: „Legyen Magyarország mindannyiunké”, és az „Egységben Magyarországért”.

Márki-Zay szerint több mint gyanús az a közvélemény-kutatás, ami a Fidesz tetemes előnyét mutatta a múlt héten. A politikus úgy vélte, „szerencsére nem ez a valóság”, a kérdés pedig az, hogy kinek az érdeke egy ilyen kutatás kiszivárogtatása. Hozzátette: arról is vannak információi, hogy ki szivárogtatta ki a kutatást, aki „mára minden programját lemondta".

Nyitókép: Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok vezetői 2021. október 23-án – Fotó: MTI

#Belföld#márki-zay péter#ellenzéki összefogás#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk