Belföld

Újabb omikron-fertőzöttet találtak Magyarországon, villámgyorsan terjed az új mutáns Angliában

rtl.hurtl.hu

2021. december 18. 16:14

Már biztosan legalább három omikronnnal fertőzött beteg van Magyarországon a Neumann magánlabor szerint – tudta meg az RTL Híradója.

A hét elején ebben a laborban mutatták ki először Magyarországon az új koronavírus-variánst, majd a hét közepén újabb két omikron-gyanús esetet találtak. A mintákat azóta megvizsgálták, és a labor szerint az egyik biztosan omikron-pozitív. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezt egyelőre nem erősítette meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az omikront legalább 89 országban azonosították, és sokkal gyorsabban terjed, mint a delta variáns. Az egészségügyi tisztviselők Európa-szerte újabb járványhullámra készülnek. Az Egyesült Királyságban péntekre már sorozatban a harmadik napon regisztráltak rekordszámú Covid-fertőzést, ezek egyre nagyobb hányadát az omikron okozza. Csak szombaton eddig már több mint 10 ezer esetben mutatták ki az új variánst, ezzel az omikron-esetek száma már közel 25 ezerre nőtt az országban.

Mindeközben egy friss brit kutatás arra az eredményre jutott, hogy az új variáns ellen jóval hatékonyabban véd a harmadik oltás, mintha valaki csak kettő után kapná el a betegséget.

Nyitókép: Reuters

#Belföld#koronavírus#omikron#Külföld#Híradó#anglia#neumann labs

Címlapról ajánljuk