Belföld

Márki-Zay Péter méltatlanságáról szavazna a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 13:08

Cseri Tamás Hódmezővásárhely fideszes képviselője szerint méltatlanná vált polgármesteri pozíciójára Márki-Zay Péter, mert egy jogerős ítélet ellenére nem jelentetett meg egy közleményt. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje azt mondta, megpróbálta, de a megyei lap visszautasította a kérését.

Cseri Tamás, a hódmezővásárhelyi közgyűlés fideszes képviselője szerint Márki-Zay Péter méltatlanná vált a polgármesteri pozícióra, mert nem tett eleget két, őt elmarasztaló jogerős bírósági ítéletben előírtaknak, írta az MTI. 

A kormánypárti politikus azt mondta: a bíróság – a hódmezővásárhelyi kórház, illetve Havasi Katalin orvosigazgató, a Fidesz helyi elnöke által indított – személyiségi jogi perben jogerősen sérelemdíj megfizetésére és elégtétel adására kötelezte Márki-Zay Pétert. A bíróság előírta a polgármesternek, hogy 15 napon belül saját költségén hozzon nyilvánosságra egy-egy közleményt. Ez annak ellenére nem történt meg, hogy az egyik ítélet jogerőre emelkedése óta mintegy két év eltelt. A fideszes politikus a méltatlanság megállapítását kezdeményezte a hódmezővásárhelyi közgyűlés ügyrendi és mandátumvizsgáló bizottságától.

Márki-Zay Péter elismerte, hogy a kórház által indított személyiségi perben jogerősen elégtételadásra kötelezték, és a felülvizsgálati eljárásban ezt a Kúria is előírta neki. Azt mondta, erre nem volt lehetősége, mert állítása szerint a megyei napilap visszautasította közleménye megjelentetését.

Cseri Tamás szerint a méltatlanság megállapítása esetén a közgyűlésnek döntenie kell a polgármester megbízatásának megszüntetéséről, ez már január elején megtörténhet. 

Nyitókép: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere – Fotó: MTI / Mohai Balázs

#Belföld#márki-zay péter#hódmezővásárhely#méltatlanság#polgármester#cseri tamás

Címlapról ajánljuk