Baleset-bűnügy

Halálos késelés volt Rotterdamban

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 20. 15:58

Az elkövető a szemtanúk szerint Allahu akbar kiáltással támadt a járókelőkre, a holland rendőrség őrizetbe vette a férfit. 

Két embert késelt meg az éjszaka Rotterdamban egy ismeretlen férfi. Az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült. Az elkövető, akit azóta őrizetbe vettek, a szemtanúk szerint Allahu akbar kiáltással támadt a járókelőkre – jelentette péntek az NlTimes című holland hírportál.

A rotterdami hatóságok az X közösségi oldalon közzétett üzenetükben bejelentették, hogy elindult a nyomozás, de a támadás lehetséges motivációiról nem közöltek részleteket. Elmondták azonban, hogy a halálos áldozat egy helyi férfi, a sebesült pedig egy svájci állampolgár. A gyanúsítottról, egy 22 éves, Amersfoortban élő férfiről pedig csupán annyit mondtak, hogy „nem ismeretlen a hatóságok előtt”.

Az MTI beszámolója szerint az ügyben megszólalt Dick Schoof miniszterelnök és David van Weel igazságügyi miniszter is, akik szintén hangsúlyozták, hogy egyelőre nem tudni az elkövető motivációját. „Nem szükségszerűen terrorizmusról van szó; lehet, hogy mentálisan zavart emberrel, esetleg bűnözővel van dolgunk” – fogalmazott van Weel.

Ahmed Aboutalebet, Rotterdam polgármesterét is megdöbbentette az eset. A késelés az Erasmus-hídnál történt, a támadó pedig szemtanúk szerint ezt követően egy szórakozóhely vendégekkel zsúfolt kerthelyisége felé szaladt, ahol üldözőbe vette a menekülő embereket. Ekkor néhány arra járónak sikerült letepernie, majd a rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki maga is megsebesült, ezért kórházba vitték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#rotterdam#késelés#halálos késelés#terrortámadás#hollandia#halálos áldozat

Címlapról ajánljuk