Baleset-bűnügy

Az Árpád hídi gázolónak fizetne jóvátételt a halálos balesetben résztvevő BMW-s

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 10. 16:11

Nem, nem a vétlen biciklis családjának, aki elhunyt a balesetben, hanem annak, aki halálra gázolta őt.

Beismerte a tavaly júliusi  Árpád hídi gázolás egyik szereplője, a BMW-s autós a gyorshajtást, és kártérítést is fizetne: no nem a balesetben elhunyt, vétlen 26 éves biciklis családjának, hanem az ő halálát okozó, RACE-001 rendszámú Mercedest vezető sofőrnek, tudta meg a 24.hu.

A lap emlékeztet: a balesethez egy száguldozási verseny vezetett két BMW és egy Mercedes részvételével. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza során a csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve fölött, és a szalagkorlátot átszakítva belerohant a kerékpárúton bicikliző, 26 éves férfiba, aki az életét vesztette. Továbbra a Mercedes sofőrje az ügy gyanúsítottja az egyik BMW-s mellett.

A BMW-t vezető gyanúsított azzal érvelt, hogy a balesetbe belejátszott az is, hogy megcsúszott a másik járműből kifolyó olajon. A nyomozás során kiderült, hogy a Mercedest vezető sofőr nem akkor szerezte csonttöréses sérüléseit, amikor megpördült a kocsijával, hanem akkor, amikor összeütközött a BMW-sel. A BMW-vel száguldozó férfi most ezért akar jóvátételt fizetni a halálos balesetet okozó férfinek.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lapnak elmondta, hogy az indítvány elbírálása folyamatban van. Arról beszélt: „A halálos balesetet okozó vezető felborult járművébe belehajtó – és a másik sofőrnek ezzel sérülést okozó – sofőr beismerte a gyorshajtást, és indítványozta ügyének közvetítői eljárásra utalását, mivel szeretne bocsánatot kérni és jóvátételt nyújtani a másik vezetőnek”.

Nyitókép: Fókusz

#Baleset-bűnügy#árpád híd#gázolás#halál#bmw#biciklis#jóvátétel#bíróság

Címlapról ajánljuk