Baleset-bűnügy

Kiengedték a letartóztatásból az Árpád hídi gázolót, a RACE-001 sofőrjét

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 12:52

B. Dávid egy szabályosan közlekedő kerékpárost ölt meg Mercedesével száguldozott. Házi őrizetbe került.

Kiengedték a börtönből azt az autóst, aki július elsején éjjel halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon – tudta meg a 24.hu.

A 34 éves B. Dávid csaknem 700 lóerősre feltuningolt, RACE-001 rendszámú Mercedesével egy spontán kialakult versenyben vett részt, legalább 137 km/órával haladt, amikor elvesztette az uralmát a jármű fölött és a szalagkorlátnak csapódott. A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett egy 26 éves férfi, akit B. Dávid autójával elgázolt, és kórházba szállítása után meghalt.

A rendőrök megállapították, hogy az autó menetstabilizátora ki volt kapcsolva. B. Dávid vallomásában tagadta a versenyzést, azt elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint azért taposott a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan érkező BMW.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője közölte, hogy B. Dávid még októberben házi őrizetbe került, nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok.

Mint arról korábban beszámoltunk, B. Dávidnak már 13 büntetőpontja volt. Az esetet követően kerékpárosok tartottak tüntetést azt követelve az országos rendőrfőkapitánytól, hogy lépjenek fel a gyorshajtás és az utcai versenyzés ellen, és szabálysértés helyett minősítsék bűncselekménynek a kirívó sebességgel okozott balesetet.


Nyitókép: Mihádák Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#árpád híd#gázolás#házi őrizet

Címlapról ajánljuk