Baleset-bűnügy

Fokozódik a vasúti káosz: két vonat is gázolt hétfő reggel

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 26. 10:11

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Vác-Szob vonalon is.

Két baleset is súlyosbította hétfőn a Keleti pályaudvarnál történt vasárnapi kisiklás miatti országos vasúti káoszt.

A Mávinform hétfő reggel Facebook-oldalán azt közölte, hogy a Kassáról Hatvanba tartó Hernád InterCity Mezőkövesdnél elgázolt egy embert, ezért jelentősen késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon. A gázolás miatt Mezőkövesd felsőn mindkét irányban az A vágánynál állnak meg a vonatok.

A helyszínelés idejére – várhatóan 11 óráig – egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd között. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A gázolásban érintett IC utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a Miskolcról továbbinduló Tokaj InterCityre, amely megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is.

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon is. A Mávinform közlése szerint a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó S70-es vonat Felsőgödnél elgázolt egy embert, ezért késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő.

A gázolás miatt több forgalmi változás is lesz: a Z70-es vonatok Budapest és Vác között S70-es vonatként közlekednek, továbbá Felsőgödön, Sződ-Sződligeten és Vác-Alsóvárosnál mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg.

Nyitókép: Kisiklott Intercity vonat a Keleti pályaudvar közelében 2024. augusztus 25-én – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

#Baleset-bűnügy#baleset#máv#vonatgázolás

Címlapról ajánljuk