Baleset-bűnügy

Spanyolországi nyaralásáról üzent, és a lejáratásáról beszélt a gyereket felrúgó karateedző

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 25. 9:42

A Spanyolországban nyaraló férfi szerint napok óta lejárató hadjárat folyik ellene, pedig ő szerinte semmi olyat nem tett, amivel a médiában megszólaló szülők vádolják.

Mint arról az RTL Híradó is beszámolt kedden, újabb vád merült fel a szolnoki kalandparkban gyereket bántalmazó karateedző ellen. Egy 6 éves gyerek édesanyja arról beszélt a Híradónak, hogy az edző úgy megrúgta a tanítványát, hogy az bepisilt.

A karate szövetség főtitkára azt ígérte, hogy kivizsgálják az ügyet, ahogy más volt tanítványok panaszait is. A rendőrség egyelőre garázdaság vétségével gyanúsítja az edzőt az országos felháborodást kiváltó esetben, de vizsgálják, hogy elkövetett-e súlyosabb bűncselekményt is.


Az ATV-nek küldött levelében A. Tibor, akit Novák Katalin négy éve Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal tüntetett ki, tagadta a bordán rúgott kisfiúról szóló hírt.

Semmi ilyet nem tettem

– közölte a Spanyolországban nyaraló edző, aki szerint napok óta lejárató hadjárat folyik ellene a médiában.

Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?

– kérdezte az edző. A férfi ezután arról írt levelében, hogy „az ilyen korú gyermekek a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően általános képességfejlesztés és mozgáskoordinációs képzésben részesülnek. Küzdő játékaik során nem történhet ilyen, ugyanis a gyermekek nem gyakorolnak kontakt elemeket. Küzdelmeiket szermunkával, boxzsák használatával, képzelt ellenféllel végzik.”

Több évtizedes pályafutásom során még hasonló esemény sem történt. Az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától

– magyarázta az edző.

Ugyanakkor a gyermek nem azért pisilt be, mert nem tudott kimenni a mellékhelyiségbe, hanem mert az anyag állításai szerint az edzője annyira megütötte. Amennyiben a bántalmazás megtörtént, az vélhetően nem a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően történt, így az, hogy ennek keretében nem történhet testi kontaktus, még önmagában nem jelenti azt, hogy ne történt volna bántalmazás. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#bűnügy#karateedző#gyerekbántalmazás

Címlapról ajánljuk