Baleset-bűnügy

Busszal ütközött a Prágából Budapestre tartó vonat, négyen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 19:43

A vasúti átjáróban történt ütközés következtében a busz kettészakadt, majd a mozdonnyal együtt kigyulladt.

Összeütközött a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity-járat egy autóbusszal csütörtök délután 5 órakor egy vasúti átjárónál – írja a Napunk. A tragédiának legkevesebb négy halálos áldozata és öt sérültje van.

A baleset a szlovákiai Érsekújvárnál történt, a buszt az ütközés kettészakította, majd kigyulladt, ahogy a mozdony is lángba borult. A vonat utasait kimenekítették, a Szlovák Vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt számukra Párkányig.


A  helyszínre a mentőautókon kívül három mentőhelikopter is érkezett. A lap információi szerint egy sérültet a pozsonyi Kramáre kórházba szállítottak súlyos állapotban.

Azt is írják, hogy a sérültek ellátását nehezíti, hogy a szerdai özönvízszerű esőzések miatt ideiglenesen be kellett zárni az érsekújvári kórházat, ahol nem működnek a liftek.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a balesetnek. A konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal – tette hozzá.

Nyitókép: Katarina Molnarova Perlacosmetic/via REUTERS

#Baleset-bűnügy#vasút#eurocity#baleset#érsekújvár#busz#vonatbaleset#prága#budapest

Címlapról ajánljuk