Baleset-bűnügy

Villamossíneken menekült a rendőrök elől az autós Budapesten, gyalog folytatta ámokfutását

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 13. 9:32

Autós üldözés volt múlt hét csütörtökön Budapesten. A rendőrök elől menekülő sofőr először a villamossíneken próbált egérutat nyerni, majd amikor defektet kapott, gyalog, egy temetőn át próbált meglépni.

A közlekedési szabályokat megsértve, forgalomból kivont kocsijával menekült a rendőrök elől egy vezetéstől eltiltott autós Budapesten, közölte csütörtök reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 6-án délután a Lakatos úton figyeltek fel egy autóra, amelyet a nyilvántartás szerint már kivontak a forgalomból. A rendőrök a volánnál ülő férfit is felismerték, akiről tudták, hogy el van tiltva a járművezetéstől.

A járőrök fény- és hangjelzését használva próbálták megállásra bírni, de az autós menekülni kezdett, több piros lámpán és záróvonalon áthajtva a Sibrik Miklós felüljárón át a kőbányai Új Köztemető felé vette az irányt. Ott a Kozma utcán a villamossínekre hajtva próbált meglépni az őt követő rendőrök elől, ezt már az abroncsai sem bírták, és 60 méter után elakadt.

A sofőr a kocsiból kiugorva a temetőn keresztül gyalog menekült tovább, végül a mintegy két kilométerre lévő Rákos vasútállomáson fogták el.

A 41 éves M. Mihályt a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A tilos jelzéseken áthaladás miatt összesen 455 ezer forint közigazgatási bírságot és 56 előéleti (büntető)pontot szabtak ki rá, valamint szabálysértési eljárások indultak vele szemben a további veszélyes közlekedési manőverek miatt is.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kresz#ámokfutó#autós üldözés#budapest

Címlapról ajánljuk