Baleset-bűnügy

Árokba borult egy gyerekeket szállító busz Kőszegnél, hat sérült

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 11:46

Árokba borult egy harminc gyereket szállító autóbusz Kőszeg és Horvátzsidány között. Hat sérültet szállítottak kórházba. 

Árokba borult egy gyerekeket szállító autóbusz szerdán délelőtt Kőszeg és Horvátzsidány között. Az MTI helyszínről származó értesülése szerint a balesetben hatan könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. A Veol cikke szerint a sérültek mind gyerekek, akiket egy szombathelyi kórházba szállítottak. 

Az autóbuszon harminc gyerek és három kísérő utazott a sofőrön kívül, a baleset után valamennyien ki tudtak szállni – mondta el az MTI-nek Balogh Eszter, Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Veol értesülései szerint a buszon második osztályos, 8-9 éves gyerekeket vittek osztálykirándulásra. 

Balogh Eszter elmondta, hogy a baleset az út 34-es kilométerénél történt, a helyszínre a kőszegi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a műszaki mentés még tart, a mentők és a rendőrség is a baleset helyszínén dolgozik.

A Veol cikke szerint a busz Horvátzsidány felől Kőszeg irányába, amikor a jármű egy balra ívelő kanyar után ráhajtott a felázott, szűk padkára, ahonnét a sofőr megpróbálta visszakormányozni a járművet az útra, de nem sikerült. A szűk padkán sokáig haladt a jármű megdőlve, mielőtt az oldalára borult a meredek töltésen. A lap értesülései szerint a busz nem haladt gyorsan. 

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#busz#baleset#árokba borult#gyerekek#kőszeg#mentő#kórház

Címlapról ajánljuk