Baleset-bűnügy

Több tankerületi vezető ellen is nyomoznak korrupció miatt, a Klebelsberg Központ közben hallgat

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 6:51

Legalább kettő tankerületi vezető ellen nyomoz a rendőrség, egy ügyben pedig megszüntették a nyomozást. Közben a Klebelsberg Központ nem hajlandó elárulni, melyik tankerületi központ gazdasági vezetőjét vették őrizetbe korrupció miatt. 

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon – közölte az Országos Rendőrkapitányság a Népszava kérdésére. Hozzátették, hogy egy harmadik esetben idén januárban megszüntették a hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény.

A Népszava azután kérdezte az ORFK-t, hogy előző héten őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjének, aki hivatali helyzetével visszaélve több tízmillió forinthoz, kétmillió forint értékű Forma-1 belépőhöz, valamint egy harmincmilliós luxusautó használati jogához juthatott.

A rendőrség nem közölte, hogy melyik tankerületről van szó, és a Népszava kérdésére ezt a Klebelsberg Központ sem árulta el, személyiségi jogokra hivatkozva, és arra sem válaszoltak, hogy a Központ tudott-e a visszaélésekről, és ők tettek-e feljelentést.

Az RTL Híradó több forrásból is úgy értesült, hogy a Belső Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetőjét vette őrizetbe a rendőrség vesztegetés gyanúja miatt:


Polt Péter tavaly októberben közölte országgyűlési képviselők kérdésére válaszolva, hogy sikkasztás, hivatali visszaélés, valamint vesztegetés bűntette miatt nyomoznak több tankerültei igazgató ellen. A legfőbb ügyész akkori közlése szerint a Dunakeszi Rendőrkapitányságon sikkasztás miatt, míg a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon hivatali visszaélés valamint gazdasági vesztegetés bűntette miatt kezdtek nyomozásba.

Nyitókép: Híradó

#Baleset-bűnügy#tankerületi központ#gazdasági vezető#korrupció#vesztegetés#hivatali visszaélés#rendőrség#nyomozás#klebersberg központ

Címlapról ajánljuk