Belföld

Videó: őrizetbe vették az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 15:36

Bilincsben vitték el a rendőrök az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét, aki hivatali helyzetével visszaélve több tízmillió forinthoz, kétmillió forint értékű Forma-1 belépőhöz, valamint egy harmincmilliós luxusautó használati jogához juthatott.

Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjének – közölte a BRFK a police.hu oldalon. 

A közlemény szerint 80 rendőr részvételével, 28 helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót április 9-én. A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást indított az egyik fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetője ellen, aki az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

Hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több tízmillió forinthoz juthatott így, de nem csak készpénzt fogadott el: megfelelt a több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépő, vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is.

A közlemény szerint a rendőrök iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek, mintegy 75 millió forint értékben. A tankerületi központ gazdasági vezetőjének ügyében vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. Három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsítottak köre az eljárás során bővülhet. A rendőrség egy videót is megosztott az akcióról, amin látszik, ahogy bilincsben viszik el a gazdasági vezetőt:


Nyitókép: PoliceHungary / YouTube

#Belföld#tankerületi központ#tankerületi vezető#őrizetbe vétel#vesztegetés#Videó

Címlapról ajánljuk