Baleset-bűnügy

A BRFK nyomoz az ügyben, amiben elhangzott Tóni, Barbara és Ádám neve

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 7:43

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a BRFK Schadl György és Grécs László korrupciós kapcsolatának ügyében, amibe elkülönítették a Schadl–Völner ügytől a Tóniról, Barbaráról és Ádámról szóló beszélgetést.

Még mindig hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Schadl György és Grécs László korrupciós kapcsolatának ügyében – erősítette meg a BRFK a Telexnek. Ez az az ügy, amibe elkülönítették a Schadl–Völner ügytől a Tóniról, Barbaráról és Ádámról szóló beszélgetést – tette hozzá a lap.

A keresztnevek a Schadl-Völner korrupciós ügy kapcsán kerültek elő, egy lehallgatott beszélgetésben, amiben Grécs közli, hogy „a múltkor volt Ádámnál is, a Tóninál is, meg Barbaránál is.” A keresztneveket széles körben úgy azonosították, mint Rogán Antal és felesége, valamint Nagy Ádám, Rogán kabinetfőnöke.

Fürcht Pál főügyész az előző héten közölte, hogy az ügyészségen tudják, hogy ki az a Tóni, Barbara, és Ádám, de nem történt olyan cselekmény, ami miatt vádat kellett volna emelniük. Arról szólva, hogy kiket takarnak a keresztnevek, a főügyész kijelentette: „Azok, akikről önök is tudnak.” 

A főügyész az RTL kérésére sem mondta ki Tóni, Barbara és Ádám teljes nevét:


A Schadl-ügyben indított nyomozás alatt Grécs neve többször is előkerült. Ő volt annak a mentőszolgálatnak a vezetője, amin keresztül Schadl egy kékvillogós Skoda Superbet szerzett magának

Ahogy arról az RTL Híradó beszámolt, Grécs volt az is, akivel a járvány első hullámában a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar ötvenezer forintos darabáron kötött szerződést 2500 koronavírus-gyorstesztre. Az akkori piaci árak alapján is túlárazottnak tűnő szerződést Völner Pál hagyta jóvá.


Nyitókép: Ilusztráció, a Rendőrségi Igazgatási Központ, a köznyelvben a „Rendőrpalota”. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#grécs lászló#Tóni#ádám#barbara

Címlapról ajánljuk