Baleset-bűnügy

Egy apa és fia is szörnyet halt a végezetes lábatlani ralin

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 29. 10:00

A bajnai W. József és fia, Joci családtagjaikkal látogattak ki a tragédiával végződött túraautós futamra, ők ketten pont ott álltak, ahol a kocsi kisodródott.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, kedden délelőtt meghalt az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset során. Ezzel ötre emelkedett a tragikus túraautós futam halálos áldozatainak száma: a helyszínen életét vesztette a verőcei kislány édesanyja valamint három férfi is.

A Bors azt írja, hogy nemcsak Verőce siratja a kislányt és édesanyját, a versenyhez közeli, Komárom-Esztergom megyei Bajna is gyászol: W. József és fia, Joci is a halálos áldozatok közt vannak.

Az apa és fia családtagjaikkal látogattak ki a futamra.

Nagyon rendes és kedves család, négyen vannak testvérek, amennyire tudom, mind kint voltak aznap, együtt nézték a futamot

– mondta egy helybeli férfi. A fiú nővére a gyermekével ott álltak, ahol a kocsi kisodródott, de ők ép bőrrel megúszták: a nő férje az utolsó pillanatban elrántotta őket a nézők közé csapódó autó elől. W. József és fia már nem voltak ilyen szerencsések, az autó eltalálta őket.

A bajnaiak gyűjtésbe fogtak a gyászoló család megsegítésére. A W. család ezután azt közölte, hogy az összegyűlt pénzt szeretnék megosztani a többi gyászoló családdal.

Az öt halálos áldozatot követelő tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A szerencsétlenségben további egy ember életveszélyes, öten súlyos, egy fő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az RTL Híradó korábban arról számolt be, hogy a balesetben meghalt nő és kislánya mindketten imádták a ralisportot:


Nyitókép: Helyszínelés nyomai az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én – Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#raliverseny#rali#esztergom#esztergom-nyerges rally

Címlapról ajánljuk