Baleset-bűnügy

Meghalt a kislány, aki életveszélyesen megsérült az esztergomi ralibalesetben

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 16:43

A kislány az esztergomi tragédia ötödik halálos áldozata.

Kedden délelőtt meghalt az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset során – közölte a Facebookon a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke, Oláh Gyárfás, ezt a 24.hu vette észre. A gyerek az ötödik halálos áldozata a tragédiának.

Oláh Gyárfás azt írta, hogy „mérhetetlen gyász, de ugyanakkor hallgatva a nyilatkozatokat düh van bennünk, próbálunk válaszokat kapni miértekre és hogyanokra.” Hozzátette: osztoznak a hozzátartozók gyászában.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A tragédia során három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten, köztük a most elhunyt kislány életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett.


A rendőrség szerint a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett. Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a Fókusznak beszélt a tragédia körülményeiről:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#esztergom#Esztergom- Nyerges rali#tömegbaleset#gyerek

Címlapról ajánljuk