Baleset-bűnügy

Lakástűzben égett halálra öt gyerek, miközben apjuk intézte a karácsonyi bevásárlást

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 20:53

A legfiatalabb áldozat kétéves, a legidősebb pedig tizenhárom esztendős volt. Apjuk két és fél órára hagyta őket a házban, amíg élelmiszert és karácsonyi ajándékokat vásárolt.

Öt gyermek halt meg Arizona államban egy lakástűzben szombaton, miközben az apjuk éppen a karácsonyi bevásárlást intézte – írja a Sky News.

A tragédia az arizonai Bullhead Cityben történt, a lakástűzben egy kislány és négy kisfiú halt meg. A legfiatalabb áldozat kétéves, a legidősebb pedig tizenhárom esztendős volt. Nem mindannyian voltak testvérek: az egyik, 11 éves fiú a rokonuk volt, ő látogatóba érkezett.

A négy gyermek apja a nyomozóknak elmondta, hogy mintegy két és fél órára hagyta őket a házban, amíg élelmiszert és karácsonyi ajándékokat vásárolt.

A rendőrség tájékoztatása szerint magukra hagyta a gyerekeket, más felnőtt nem tartózkodott a lakásban, amikor tűz ütött ki. Az áldozatok egyébként a város egyik tűzoltójának unokái voltak. A nyomozók úgy vélik, hogy a tűz a földszinten keletkezett, majd tovább terjedt a ház egyetlen lépcsőházába, megakadályozva a gyerekek kijutását. 

Helyszíni beszámolók szerint több szomszéd is próbált segíteni a gyerekeken, de nem jártak sikerrel. A helyi rendőrök vizsgálják az eset körülményeit. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#lakástűz#gyermekhalál#kiskorú veszélyeztetése#halálra égtek#arizona#karácsonyi bevásárlás#tragédia

Címlapról ajánljuk