Baleset-bűnügy

Jogerős ítélettel véget ért Árpa Attila drogügye

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 11:03

Felfüggesztett börtönre ítélték a celebet társtettesként, forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt.

Mint arról beszámoltunk, júniusban újabb fordulat állt be Árpa Attila drogügyében.

A rendőrök még 2019-ben lepték el Árpa Attila otthonát. A vádirat alapján a színész 2018 óta rendszeres kokainvásárló volt, és az ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt. A színész alkalmanként 0,7-3,5 gramm közötti mennyiséget vásárolt, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel együtt beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket.

A Fővárosi Törvényszék 2023 februárjában kihirdetett elsőfokú ítéletével a kokainnal és extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházra ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A három – művészeti tevékenységet végző – bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és őket másfél millió, illetve 840 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette.

2023 júniusában az első fokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három művész bűntársával – köztük Árpa Attilával – szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség november 16-i közleményében azt írja: 

„A Fővárosi Ítélőtábla 2023. november 14. napján kihirdetett, jogerős másodfokú ítéletével az ismert médiaszemélyiséget és két művésztársát bűnösnek mondta ki társtettesként, forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében”, amiért Árpát 1 év 8 hónap, 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év felfüggesztett börtönre ítélte, egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről. A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt elsőrendű vádlott első fokú ítéletét helyben hagyta.

Nyitókép (illusztráció): Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images

#Baleset-bűnügy#árpa attila#drog#kábítószer#jogerős ítélet

Címlapról ajánljuk