Baleset-bűnügy

Újabb fordulat Árpa Attila drogügyében: az ügyészség megfellebbezte a korábbi ítéletet

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 11:12

A rendőrök még 2019 márciusában ütöttek rajta Árpa Attilán az otthonában.

Mint arról beszámoltunk, Árpa Attilát februárban bűnösnek ítélte a bíróság társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt, és másfél millió forintos büntetéssel sújtotta.

2019-ben ellepték a rendőrök Árpa Attila otthonát. A vádirat alapján a színész 2018 óta rendszeres kokainvásárló volt, és az ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt. A színész alkalmanként 0,7-3,5 gramm közötti mennyiséget vásárolt, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel együtt beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket.

A Blikk most arról ír, hogy az első fokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg 

három művész bűntársával – vagyis Árpa Attiláékkal – szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az ügydöntő határozattal szemben a díler vádlott védője a büntetés enyhítése céljából, míg a médiaszemélyiség védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban továbbított másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezés fenntartása mellett a védő fellebbezések elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, írja az Ügyészség.

Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Baleset-bűnügy#drog#árpa attila#ügyész#fellebbezés

Címlapról ajánljuk