Baleset-bűnügy

„Nem vagyok drogkereskedő, de a fogyasztást nem tagadtam” – Árpa Attila ügyében ítéletet hozott a bíróság

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 15:53

Árpa Attiláék fellebbeztek a hétfői döntés ellen, bár a színész nem tűnt elégedetlennek az ítélettel. Azt mondta, nem Johnny Depp- és Marilyn Manson-féle bulik voltak nála.

2019-ben ellepték a rendőrök Árpa Attila otthonát. A vádirat alapján a színész 2018 óta rendszeres kokainvásárló volt, és az ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon. A színész alkalmanként 0,7-3,5 gramm közötti mennyiséget vásárolt, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel együtt beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket.

Árpa Attila másodrendű vádlottként szerepel az ügyben, de a hétfői ítélethirdetésen nem volt jelen. 

A Fővárosi Főügyészség bűnösnek ítélte meg társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt, és másfél millió forintos büntetéssel sújtotta. 

Tehát nem a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt. Árpa Attilláék így is fellebbeztek az ítélet ellen.

Az ítélethirdetés után Árpa Attila ügyvédje a Blikk.hu-t tájékoztatta a fejleményekről. Maga Árpa a következő nyilatkozatot tette:

Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp- és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni.


Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Baleset-bűnügy#árpa attila#drog#bíróság#döntés

Címlapról ajánljuk