Baleset-bűnügy

Blikk: hat másodperc alatt végzett Bagdy Emőke fiával a gyilkosa

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 5:32

A sérülések alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen.

Mint arról beszámoltunk, halálra késelték az Egyesült Államokban Bagdy Emőke fiát. Császár Zsoltot október 21-én gyilkolták meg az arizonai Phoenixben. A teológus 53 éves volt.

A 18 éves elkövető, akinek amerikai szokás szerint a személyes adatait is nyilvánosságra hozták, azt vallotta, hogy összeveszett a nővére lakásán vendégeskedő magyar férfival, és önvédelemből döfte bele többször is a kést. Bagdy Emőke a Blikknek azt mondta, semmi sem igaz abból, amit az amerikai sajtóban lehet olvasni, látni. Az áldozat családja megismerhette a nyomozati iratokat, s azokból kiderült: Bagdy teológus fiát egy rendezvényen csalták tőrbe.

Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt

– fogalmazott a pszichológus. Elvitték a fia autóját, mobiltelefonját a támadók, akiket az áldozat nem is ismert. „Még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember.”

Továbbra is azt támasztják alá a tények, hogy Zsoltot odacsalták, hogy megszerezzék a mobiltelefonját és az öreg autóját 

– mondta most a Blikknek dr. Császár-Nagy Noémi, az áldozat ikertestvére. 

A lap azt írja, a hatóságok azóta megtalálták és lefoglalták Császár Zsolt autóját is, amit a tettes társai a támadás után elvittek. A magyar férfi nem is ismerte a gyilkosát vagy gyilkosait, sőt, korábban még a városban sem járt. Október 21-én délben érkezett meg Phoenixbe, majd 16.45-17.00 között ölték meg egy apartmanban. 

A testén talált sérülések alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen. Valószínűleg annyira meglepetésként érte a támadás, hogy még a karját sem tudta felemelni, hogy kivédje a szúrásokat. A kés pengéje a hasát és a szívét érte, a gyilkosa mindössze hat másodperc alatt végezhetett vele, írja a Blikk.

A phoenixi rendőrség munkatársa elmondta a Blikknek, hogy Yaalijah E. Jacksonnal szemben továbbra is gyilkosság miatt nyomoznak.

2023. október 21-én, nem sokkal 17.00 óra után a rendőröket késelés miatt riasztották egy dél-phoenixi lakókomplexumhoz. A lakáshoz érve holtan találták az 53 éves Császár Zsoltot, s a helyszínen őrizetbe vették Jacksont 

– közölte  a lappal Brian Bower őrmester.

 A gyanú szerint Yaalijah Ezekiel Jackson Császár Zsolt halálát olyan körülmények között okozta, amelyek az emberi méltósággal szembeni rendkívüli közömbösséget mutatnak. Az állam továbbá azt állítja, Jackson rendkívül veszélyes, hiszen a bűncselekmény során szándékosan emberi élet kioltására alkalmas eszközt használt

– tájékoztatta a Blikket Karla Navarrete, az ügyészség kommunikációs igazgatója

Mint írják, Arizonában a gyilkosságért halálbüntetés is járhat.

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

#Baleset-bűnügy#bagdy emőke#gyilkos#usa#császár zsolt

Címlapról ajánljuk