Baleset-bűnügy

Jogerősen elítélték a barátnőjét meggyilkoló egyetemi tanárt, 21 évet kapott

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 14:54

A kolozsvári táblabíróság jogerősen több mint húsz év letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt az egykori egyetemi oktatót, aki tavaly meggyilkolta barátnőjét, a 30 éves Molnár Beátát. 

Elutasította a kolozsvári táblabíróság a minősített emberölés miatt elítélt Boné Ferenc fellebbezését, és helyben hagyta a törvényszék alapfokú ítéletét, amely 21 év három hónap letöltendő börtönnel sújtotta a barátnőjét megölő egykori egyetemi oktatót, írja az MTI. A pénteken kihirdetett ítélet jogerős

A tavaly májusban történt gyilkosság az erdélyi magyar és a hazai közvéleményt is megrázta. A 30 éves Molnár Beáta a kolozsvári egyetem doktorandusza, előadója volt, és tavaly tűnt el barátjával, Boné Ferenc volt egyetemi oktatóval együtt. A 43 éves Boné Ferenc a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Kolozsvári Kar Filmművészet, Fotóművészet, Média szakának volt a tanársegédje, amíg ki nem rúgták, mert 2021-ben, Kolozsvár belvárosában összeverte akkori barátnőjét.

Molnár Beáta holttestét végül szemeteszsákokba tekerve találta meg a román rendőrség. Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben írtunk, az alapfokú ítélet júliusi kihirdetéséről pedig itt. A gyilkossággal az RTL Híradója is foglalkozott:


Boné 300 lej (23 ezer forint) perköltség megfizetésére kötelezték az állam javára, továbbá 2975 lejt köteles fizetni áldozata édesapja részére. Molnár Beáta emlékére szülei hallgatói díjat alapítottak a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán, amely korábban nem publikált versekkel, elbeszélésekkel, regénnyel, esszékkel, fotósorozattal, vizuális művészeti alkotásokkal, tudományos dolgozattal lehet pályázni.

#Baleset-bűnügy#kolozsvár#egyetemi oktató#gyilkosság#jogerős ítélet#boné ferenc#molnár beáta

Címlapról ajánljuk