Baleset-bűnügy

Macskára lövöldözött egy 27 éves vadász a Bakonyban, maradandó fogyatékossága lett a cicának

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 13:10

A macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört, és a szövetek is súlyosan sérültek.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről, számolt be az ügyészség honlapján

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen, és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. A férfi indokolatlanul meglőtt egy közeli háznál élő macskát. Az egyéves, fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört, és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, ennél fogva a cica egész életében sántítani fog.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Érezte a süvítő hangot és a becsapódást – ezt mondta az RT Híradónak a férfi, aki a balatonföldvári iskola előtt állt, amikor lövés dördült. Pénteken délelőtt a pályaorientációs napon egy hivatásos vadász tartott előadást a gyerekeknek, eközben sült el az egyik fegyver egy fiú kezében:


Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#vadász#macska#állatkínzás

Címlapról ajánljuk