Baleset-bűnügy

Négy gyerek maradt árván a pusztaszemesi tragédia után, testvérük neveli majd a kislányokat

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 7:38

A gyerekek édesanyja még kiskorukban elköltözött a családtól, azóta az apa egyedül nevelte a négy gyermekét. 

Apa és fia szenvedett súlyos balesetet Pusztaszemesen múlt hét csütörtökön. A Bors cikke szerint az édesapa, aki a helyszínen életét vesztette, egyedül nevelte négy gyermekét. 

A fehér Opel Astra lesodródott az úttestről, az árokba hajtott, majd egy fának csapódott. Az autóban három munkába tartó férfi utazott, köztük a családapa és annak kisebbik fia is. A 19 éves fiú súlyosan megsérült, a lap úgy tudja, hogy fennáll a veszélye, hogy a jövőben maradandó egészségkárosodása marad. 

A családi tragédia következtében négy gyermek veszítette el édesapját, közülük a két nagyfiú már felnőtt és dolgozik, de van két kiskorú húguk is. A harmadik és nyolcadik osztályos lányokat a baleset után a legidősebb, 23 éves testvér veszi gyámsága alá.

A gyerekek édesanyja még kiskorukban elköltözött a családtól, azóta az apa egyedül nevelte a négy gyermekét. 

Villanyszerelőként dolgozott, a baleset napján a fiával Veszprémbe indultak, siettek, hogy elérjék a szántódi kompot. 


Az árván maradt gyerekek javára jótékonysági adománygyűjtést szerveznek november 11-én szombaton, 15 órától a zicsi kultúrházban. A gyűjtést Tandari Ági Baranka énekesnő indította, aki maga is fellép az eseményen a tabi fúvószenekarral együtt.

Négy gyerek maradt árván a pusztaszemesi tragédia után
A bors.hu olvasói fotója

A Bors szerint a gyerekeknek elsősorban anyagi támogatásra van szükségük, de a tél közeledtével tűzifára is szükségük lesz. Aki csatlakozna anyagilag a négy gyermek támogatásához, az Sipos Roland részére utalhat adományt, a fenti képen szereplő számlaszámra. A gyűjtést szervezők azt kérik, hogy a közleménybe mindenképpen írják bele az adakozók, hogy „Adomány", mert csak így nem lesz adóköteles az összeg. 

Nyitókép: Önkormányzati Tűzoltóság Tab / Facebook

#Baleset-bűnügy#pusztaszemes#baleset#árva#segítség#adomány

Címlapról ajánljuk