Baleset-bűnügy

Gyermeke szeme láttára késeltek meg brutálisan egy nőt Soroksáron

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 13:17

Az elkövető a saját élettársa volt. Vádat emeltek a 29 éves férfi ellen.

A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 29 éves férfival szemben, aki tavaly októberben, a nyílt utcán késelte meg volt élettársát, a nő 9 éves gyermeke szeme láttára. A támadót a gyermek helyszínen lévő édesapja egy másik szemtanú segítségével tudta csak megfékezni.

A vádlott és a sértett korábban élettársi kapcsolatban éltek, amelyből született egy közös gyermekük is. A kapcsolatuk 2022 elejére megromlott, ezt követően a sértett a vádlottal közös 3 éves, valamint a korábbi kapcsolatából származó 9 éves gyermekével együtt egy XXIII. kerületi lakásba költözött. A nő nem sokkal később közölte a férfival, hogy „az életmódja miatt végleg szakítani akar vele”, és a jövőben a közös kisgyermeküket is csak akkor láthatja, ha az előre egyeztetett találkozókon nem ittasan jelenik meg.  

A férfi nem volt hajlandó belenyugodni a szakításba, és az ivással sem hagyott fel. A következő hónapokban üzenetekben és személyesen is szidta és fenyegette a nőt, a féltékenysége pedig tovább fokozódott, amikor 2022 őszén megtudta, hogy a nőnek új párkapcsolata van.

A férfi 2022. október 7-én elhatározta, hogy bosszúból megöli az élettársát, ezért kora délután magához vett egy kést, és azzal részegen a nő XXIII. kerületi lakásához ment. Mivel a nő ekkor még nem ért haza, a vádlott a lakás közelében, egy dohánybolt előtt italozva várakozott, miközben összetalálkozott a nő nagyobbik gyermekének édesapjával, aki éppen láthatásra érkezett.

A nő közben hazaért, majd 9 éves gyermekével együtt kiment a ház elé, hogy a fiút átadja az édesapjának. A sértett ekkor meglátta az erősen ittas férfit, majd kérdőre vonta őt, amiért bejelentkezés nélkül, ráadásul ismét részegen jelent meg.  

A férfi ekkor válaszadás nélkül, egy hirtelen mozdulattal előrántotta a ruhájából a kést, majd azzal a nőhöz lépett, és a közvetlen közelükben lévő 9 éves gyermek szeme láttára többször megszúrta a felsőtestét és a nyakát.

A támadást túlélő nő később a Híradónak nyilatkozva azt mondta, pár másodpercen múlt az élete:


A hirtelen támadást észlelve a gyermek édesapja a nő védelmére kelt, hátulról lefogta a támadót, akinek a dulakodás közben a kés kiesett a kezéből. A nő eközben a nyitott garázsajtón keresztül, a gyermekét is beterelve, a ház belső udvarára menekült, és a garázsajtót a nála lévő távirányítóval megpróbálta bezárni.

A támadó kiszabadult a másik férfi fogásából, és azonnal utánuk futott. Utolérte a nőt, majd a nyakát megragadva fojtogatni kezdte, miközben a támadást ugyancsak közvetlen közelről észlelő gyermek jelenlétében azt ordította, hogy megöli a nőt.

Az udvarba bejutott a gyermek édesapja is, valamint vele együtt egy a támadást észlelő járókelő, akik együttes erővel lefogták a késes férfit, akit a segítségükre siető közterület-felügyelőkkel közösen a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak.  

A Híradónak nyilatkozó szemtanú arról beszélt, hogy a nő nem sokkal korábban települt Magyarországra gyermekével Kárpátaljáról:


Az ügyészség közleménye szerint a bántalmazás következtében a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. A brutális, gátlástalan és kitartó jellegű támadás – figyelemmel annak eszközére, módjára, irányára, erejére – egyértelműen alkalmas volt a sértett életének kioltására, annak elmaradása a sértett védekezésének, valamint a szemtanúk gyors reagálásának és a vádlott megfékezésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség ezért a támadót előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

 

#Baleset-bűnügy#késelés#soroksár#gyerek#anya

Címlapról ajánljuk