Baleset-bűnügy

Halálra verték az utasok a buszsofőrt, miután leszállította őket, mert rosszul viselték a maszkot

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 14:32

A koronavírus-járvány idején két utas halálra vert egy buszsofőrt Franciaországban, miután sérelmezték, hogy le akarja szállítani őket, amiért nem viselték megfelelően az orvosi maszkot. A két elkövető hosszú időre rács mögé kerül.

15, illetve 13 év börtönbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik a koronavírus-járvány idején halálra vertek egy francia buszsofőrt, miután a vezető le akarta szállítani őket, mert nem viseltek megfelelően arcmaszkot – írja a BBC.

Az eset 2020 júliusában, a délnyugat-franciaországi Bayonne városában történt. Az ügyészség szerint a buszvezetőre azután támadtak rá, hogy a járművön utazó férfiak kis csoportját arra kérte, mutassák meg a jegyüket, és igazítsák meg arcmaszkjaikat. A Philippe Monguillot nevű sofőrt

megrugdosták és ököllel ütötték, aminek következtében fejjel a járdára esett.

Az 59 éves háromgyermekes családapa kórházba került, majd öt nappal később meghalt. Az eset megrázta egész Franciaországot, a buszsofőr özvegye tüntetést is szervezett, amelyen több ezren vettek részt. Mindkét elkövetőt nem szándékos, halált okozó erőszakos cselekmény miatt ítélték el.

Mint arról augusztus végén beszámoltunk, Magyarországon egyre több a covidos beteg, szakértők szerint érdemes lehet leporolni az orvosi maszkokat. A Fókusz a nyár végén foglalkozott az itthon is terjedő Eris variánssal:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#Külföld#franciország#koronavírus-járvány#buszsofőr#halálra verték

Címlapról ajánljuk