Külföld

Egyre több a covidos, szakértők szerint érdemes lehet leporolni az orvosi maszkokat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 18:18

Joe Bidennek is azt javasolják, hogy hordjon valamilyen védőeszközt, mert kora miatt súlyos szövődményekkel nézhet szembe, ha elkapja a vírust.

Ha valakinél nagy a kockázata annak, hogy súlyos szövődményekkel járna a Covid-19 okozta fertőzés, akkor ideje leporolnia az orvosi maszkokat – legalábbis a CNN cikke szerint ezt tanácsolják amerikai szakértők. 

Jonathan Reiner kardiológus szerint ez igaz Joe Biden amerikai elnökre is, aki kora miatt a a magas kockázatú csoportba tartozik. „Legalább addig, amíg a számok ismét nem csökkennek, helyénvaló lenne, ha Biden elnök maszkot viselne a tömegben” – mondta az orvos.

Különösen oda kell figyelniük a fertőzés okozta szövődményekre például a cukorbetegeknek, a rákos- és tüdőmegbetegedésben szenvedőknek, valamint a szívbetegeknek. 

Az Egyesült Államokban már nincsenek pontos adatok az új fertőzöttek számáról, de az látható, hogy egyre több embert ápolnak kórházban és a szennyvízben lévő örökítőanyag-koncentráció is emelkedett. 

Magyarországon a Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ múlthéten azt közölte, hogy a 32. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja emelkedést mutat, de a növekedés az előző hetekhez képest kisebb mértékű.

A Fókusz kedden foglalkozott az itthon is terjedő Eris variánssal.


Nyitókép: Vajda János/MTI

#Külföld#járvány#covid#joe biden#maszk

Címlapról ajánljuk