Baleset-bűnügy

Nem készült el elég gyorsan a nagykanizsai férfi rendelése, ezért fegyverrel fenyegette meg a gyorsétterem dolgozóját

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 17:52

Az étel ettől nem készült gyorsabban, rá viszont börtön várhat.

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Nagykanizsán egy férfit, aki februárban gáz-riasztó fegyverrel fenyegette meg egy autós gyorsétterem dolgozóját, hogy megsürgesse a rendelését, közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott és két ismerőse február 8-án hajnalban érkezett kocsijával egy nagykanizsai gyorsétterem autós kiszolgáló részéhez. Az anyósülésen helyet foglaló vádlott adta le a rendeléseket, amit az autó sofőrje fizetett ki, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak.

A rendelés teljesítésére várniuk kellett, ami nem tetszett az ittas állapotban lévő vádlottnak, ezért dudált, illetve hangosan kiabált a kiszolgálóval. A vádlott a rendelést követelve egy lőfegyvernek nem minősülő gáz-riasztó pisztolyt szegezett az eladónak, majd a kiszolgálóablakot megkopogtatta és benyomta, amitől az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről.

Ezt követően a férfi a pisztolyt a gépjármű csomagtartójába tette, mire a helyszínre érkeztek a rendőrök. A Nagykanizsai Járásbíróságon a csütörtöki előkészítő ülésen a vádlott a történteket és a bűnösségét is beismerte. A bíróság jogerősen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt kilenc hónap, egy év időtartamra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Nyitókép: Unsplash

#Baleset-bűnügy#nagykanizsa#gyorsétterem#fegyver#részeg#fenyegetés#rendelés

Címlapról ajánljuk