Baleset-bűnügy

Erőszak miatt kellett volna bíróság elé állnia, megrendezte a saját halálát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 21:31

A fia jelentette be, hogy Melvin Emde vízbe fulladt, pedig a férfi csak a bíróság elől akart megszökni.

Letartóztattak egy eltűnt louisianai lakost, aki a St. Charles Parish-i seriff hivatalának közlése szerint megrendezte saját fulladásos halálát, hogy így próbálja elkerülni a nemi erőszakkal kapcsolatos, ellene felhozott vádakat.

A 41 éves Melvin Phillip Emde-ot több mint egy hónappal azután tartóztatták le a hatóságok Georgiában, hogy fia, Seth bejelentette az eltűnését – írja az ABC News.

Emde fia állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy apja kiesett egy kajakból és megfulladt, miközben a Mississippi folyón volt a louisianai Hahnville-ben.

Miután bejelentették az eltűnését, a nyomozók megtudták, hogy Emde ellen eljárás zajlik Észak-Karolinában gyermekekkel szembeni szeméremsértés és felnőtt által elkövetett kiskorú megerőszakolása miatt. A hatóságok szerint az eltűnés bejelentése után egy nappal kellett volna bíróság elé állnia a férfinek.

A rendőrség közölte, hogy azonnal gyanússá vált számukra a vízbefulladásról szóló történet. Később kiderült, hogy Emde két telefont vett egy Walmartban az állítólagos halálának a napján. 

A St. Charles Parish seriff nyomozói együttműködtek az észak-karolinai hatóságokkal és az amerikai rendőrbírói szolgálattal a telefonok lenyomozásában. A rendőrség szerint Emde csak az egyik telefont használta, és azt is csak rövid időre kapcsolta be.

Vasárnap a Georgia Állami Autópálya-rendőrség egyik tisztje megpróbált megállítani egy motorkerékpárt, mert nem volt rajta rendszámtábla, de a motoros elmenekült, és végül karambolozott.

A sofőr gyalog próbált elmenekülni, de őrizetbe vették. A sofőr hamis nevet adott meg a rendőröknek, de az ujjlenyomatvétel során kiderült, hogy Melvin Emde volt az. 

Most itt az ideje, hogy szembenézzen a vádakkal.

Nyitókép: St. Charles Parish Sheriff’s Office

#Baleset-bűnügy#erőszak#szeméremsértés#vádak#bíróság#eltűnés#megrendezett halál

Címlapról ajánljuk