Baleset-bűnügy

Rémisztően közeli videó a lezuhant kisgépről: nem sokon múlt a nagyobb tragédia

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 11. 9:04

Egy új videó tanúsága szerint hajszálon múlt, hogy nem történt még nagyobb tragédia a börgöndi repülőnapon.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, vasárnap földbe csapódott és felrobbant egy veteránnak számító, North American Aviation T–28 Trojan kisrepülőgép a börgöndi repülőnapon. A tragédiában a repülőgépben ülő két ember – apa és fia – életét vesztette.

A Trojan típusú repülőgép bemutató repülés közben, egy orsó végén gyorsan veszíteni kezdett magasságából, és lezuhant. A gép egy autó mellett csapódott a földbe, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egy kisfiú pedig könnyebben sérült meg.

A történtekről egy új videó került nyilvánosságra, amelyen jól látszik, csak hajszálon múlt, hogy nem történt még nagyobb tragédia. Ha a repülőgép pár méterrel odébb zuhan le, akkor telibe találhatta volna a parkoló autót és a mellette állókat.


A robbanás lángjai így is elérték a családot. Egy kislány, egy nő és egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket a mentőhelikopterekkel szállították budapesti kórházakba, egy kisfiú könnyebben sérült, őt mentőautóval vitték Székesfehérvárra.

A most lezuhant, HA-RDM lajstromjelű North American Aviation T–28 Trojan két éve érkezett Magyarországra, csak ez az egy ilyen típusú gép volt az országban. A főként kiképzési feladatokra használt gépet 1951-ben gyártották, kezdetben a francia légierőnél, majd az argentin haditengerészetnél is szolgált.

Az RTL Híradó riportja a történtekről:

 

Hozzászólna?

#Baleset-bűnügy#baleset#börgöndi repülőnap#trojan#börgönd#székesfehérvár#repülőnap#légishow#repülőgép-szerencsétlenség

Címlapról ajánljuk