Híradó

Apa és fia haltak meg a lezuhant repülőben, egy gyerek is megsérült

Bányai ViktorBányai ViktorZődi PéterZődi Péter

2023. szeptember 10. 18:18

Tragédia a repülőnapon! Lezuhant egy repülőgép a börgöndi légibemutatón vasárnap délután. Az RTL Híradó úgy tudja, apa és fia haltak meg. A gép egy parkoló autó mellé csapódott, ami kigyulladt. Épp emellett állt egy család, közülük 4-en megsérültek. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egy kisfiú pedig könnyebben sérült meg. Információink szerint ők mindannyian egy ott várakozó család tagjai voltak, akik sokkot kaptak a történtek miatt.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, lezuhant egy repülőgép a székesfehérvéri repülőnapon. Az esetről videófelvétel is készült. Ezen látni, ahogy alacsonyan húz át a kisgép a reptér fölött, a nézők pedig izgatottan figyelik a manővert. Amikor közelebb ér a földhöz, újra emelkedni kezd, de ezt már nem tudja befejezni a pilóta. A gép hirtelen balra dőlt, majd zuhanni kezd, végül a földbe csapódott.

A videót a börgöndi reptéren megrendezett székesfehérvári repülőnap egyik résztvevője készítette.

A repülő a zuhanás közben a földbe csapódott egy parkoló személygépkocsi mellett, amelynek következtében mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző, a helyszínen tartózkodó fehérvári tűzoltóegyesület azonnal megkezdte a tűzoltást és a mentést

– mondta Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Többen súlyosan megsérültek

A lángokat végül sikerült eloltaniuk. A parkoló kocsi üres volt, az autó közelében állók közül viszont többen megsérültek. Úgy tudjuk, egy család tagjai szenvedtek égési sérüléseket.

A rendezvényt biztosítók mentők kezdték el az ellátást, újabb mentőautók és három mentőhelikopter is érkezett. Egy kislány, egy nő és egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket a mentőhelikopterekkel szállítottuk budapesti kórházakba, egy kisfiú könnyebben sérült, őt mentőautóval szállítottuk Székesfehérvárra

– mondta el a Híradónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Úgy tudjuk, a család tagjai sokkot kaptak. A nézők közül sokan megijedtek, a légiparádé nem folytatódott, a repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

Az áldozatok egy szegedi apa és fia, ők a repülőben ültek.

A HA-RDM lajstromjelű T–28-as Trojan kisrepülő a földetéréskor felrobbant. A légcsavaros sportrepülő 2021-ben került Szegedre.

Nyitókép: 2022. szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon készült felvétel egy Trojan típusú repülőgépről. A gép egy évvel később 2023. szeptember 10-én, a börgöndi repülőnapon lezuhant – Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

#Híradó#Videó#székesfehérvár#repülő#lezuhant#sérültek#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk