Baleset-bűnügy

Videó: lezuhant egy repülőgép a székesfehérvári légiparádén, ketten meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 10. 16:33

A gép egy parkoló autóba csapódott, felrobbant.

Parkoló autóba csapódott és kigyulladt, miután lezuhant egy sportrepülő a börgöndi repülőnapon, írja a feol.hu. A tragédiában két ember halt meg.

A lap információi szerint három tűzoltóautó tart a helyszínre, ott azonban már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület. Nagy az ijedtség a helyszínen, ahonnan több látogató is távozott már.

Időközben egy mentőhelikopter is megérkezett a helyszínre. A lap szerint a látogatók csak annyit láttak, hogy a Trojan típusú repülőgép forduló közben megbillen, elveszti sebességét, majd lezuhan. A gép egy autó mellett csapódott a földbe, egy gyerek és két felnőtt megsérült.

A gépben ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre a robbanásban. A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.


A most lezuhant North American Aviation T–28 Trojan két éve érkezett Magyarországra, csak ez az egy ilyen típusú gép volt az országban. Szeged felett tette meg az első köröket magyar légtérben, magyar lajstromjellel. A gépet 1951-ben gyártották, korábban az amerikai légierőnél volt.

A szörnyű esetről videó is készült, ezt alább lehet megnézni:

Nyitókép: Videa

#Baleset-bűnügy#repülő#zuhanás#székesfehérvár#parádé#halál#baleset

Címlapról ajánljuk