Baleset-bűnügy

Börtönbe került Almási Lenke, a csaló olimpikon

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 9:13

A moszkvai nyári olimpián szerepelt sportoló több embert is átvert az elmúlt években.

Korábban az rtl.hu is írt Almási Lenkéről, a szélhámos olimpikonról, aki több embert is átvert az elmúlt években. Eddig azt lehetett tudni, hogy eltűnt a hitelezői elől, de a Blikk információi szerint már évek óta börtönben ül.

Almási azt hazudta, hogy daganatos betegsége miatt drága gyógyszerekre, illetve műtétre kell a pénz, sokan adtak is neki. Az általa becsapott személyek feljelentést tettek a XIX. kerületi rendőrkapitányságon, az ügy azóta átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A lapnak az egyik áldozat, Kovács Tamás azt mondta: próbáltak érdeklődni a nyomozóknál, hogy hogyan áll az ügy, de csak egy levelet kaptak arról, hogy a hatékonyabb bűnüldözés érdekében már a BRFK-nál van az eljárás.

Az ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, amelyben a bíróság a tárgyalás eredménye alapján, a vádlottat bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az ítéletben egyúttal elrendelte egy a vádlottal szemben korábban, más ügyben, szintén csalás miatt, kiszabott 1 év tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A terhelttel szemben még nyomozati szakban folyamatban lévő bűnügyben a nyomozás felügyeletét a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség látja el – nyilatkozta a lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Blikk azt írja, hogy a sértettek a közelmúltban külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megoszthatta a sérelmeit. Akadt, aki viszonylag kisebb összeget, 250 ezer forintot adott kölcsön Almásinak, de megesett, hogy valakitől egyszerre 6,5 milliót csalt ki.

Két éve, 2021-ben ismertem meg egy közös baráti társaságban. Megnyerő és kedves volt, könnyen és gyorsan kötött barátságot, velem is. Én az a típusú ember vagyok, aki százszor meggondolja, kinek ad kölcsön, s eddig soha nem adtam, mindig megneszeltem, ráéreztem, ha valami simli van a dologban. Ő azonban csodálatosan megvezetett. Az örökségemet is kicsalta tőlem a szélhámos olimpikon. (…) Az örökségemnek már lőttek, de jó lenne megkeseríteni a hátralévő életét

– emlékezett vissza a Facebook-csoportban az egyik áldozat, hogyan verte át az egykori sportoló.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Baleset-bűnügy#almási lenke#olimpia#olimpikon#átverés#csalás#csaló

Címlapról ajánljuk