Sport

Eltűnt a hitelezői elől a szélhámos magyar olimpikon

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 6:42

Azt hazudta, hogy daganatos betegsége miatt drága gyógyszerekre, illetve műtétre kell a pénz.

A Blikk cikke szerint szorul a hurok Almási Lenke korábbi tornásznő körül, aki az 1980-as moszkvai nyári játékokon szerepelt. A lap szerint Almási több embert is átvert az utóbbi években, amivel összesen 30-35 millió forint kárt okozhatott az érintetteknek. A moszkvai olimpián csapatban ötödik helyet elérő egykori sportoló azt hazudta, hogy 

daganatos betegsége miatt drága gyógyszerekre, illetve műtétre kell a pénz.

Az általa becsapott személyek feljelentést tettek a XIX. kerületi rendőrkapitányságon, az ügy azóta átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A lapnak az egyik áldozat, Kovács Tamás azt mondta: próbáltak érdeklődni a nyomozóknál, hogy hogyan áll az ügy, de csak egy levelet kaptak arról, hogy a hatékonyabb bűnüldözés érdekében már a BRFK-nál van az eljárás.

A sértettek külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megosztotta a sérelmeit. Időközben kiderítették, hogy a Kanadából kitoloncolt csaló gyermeke eladta anyja egyetlen komoly értékét, az autóját, egy öreg Toyota Yarist. Kovács Tamás szerint Almási a saját fiát is becsapta, vele jóban vannak.

„Elárulta nekünk, hogy eladta az anyukája autóját. Nem nagy érték volt ez, pár százezer forint, de azt reméltük, ebből kaphatunk valamit mi is. Ám – mint kiderült – semmit, mert az egyik nagy kereskedelmi banknak kellett törleszteniük. Sajnos, most már az elkövetőt sem tudjuk elérni telefonon. Attól tartunk, hogy felszívódott, a lakásánál sincs mozgás. Már az is felvetődött bennünk, külföldre menekítette a kicsalt milliókat. Ausztriában is élt korábban, tehát ott biztos vannak még kapcsolatai” – fogalmazott. 


Nyitókép: illusztráció – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Sport#ausztria#szélhámos#almási lenke#olimpia#olimpikon

Címlapról ajánljuk