Baleset-bűnügy

Blikk: balhézó kormányközeli vállalkozó karját törhették el a rendőrök a Szigeten

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 7:22

A nőket zaklató fiatal vállalkozót botrányos viselkedése miatt kidobták a Szigetről, majd az őt igazolni akaró rendőröket kezdte kirúgással fenyegetni. A rendőrök attól tartanak, be is váltja ígéretét. 

Igazoltatás közben eltörték a rendőrök egy fiatal kormányközi vállalkozó karját vasárnap hajnalban a Szigetnél, miután a férfit botrányos viselkedése miatt kidobták a fesztiválról a biztonsági őrök – írta a Blikk. A lap információi szerint a kormányközeli rokonsággal rendelkező milliárdos rokoni kapcsolatait emlegetve azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy leszerelteti őket, és ellenállt a rendőröknek.

A Blikknek szemtanúk elmondták:

hallani lehetett a reccsenést.

A lapnak nyilatkozó szemtanúk elmondása szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett és nőket zaklatott, majd miután kikísérték a biztonsági őrök, „elkezdett kötekedni a fesztivál bejáratánál posztoló zsarukkal.” Egy szemtanú elmondta:

Fel akarta jelenteni azokat, akik kidobták, aztán meg már minden rendőrt.

A Blikknek a rendőrség elmondta, hogy a férfi vasárnapra virradó éjszaka, nagyjából fél 1-kor ment oda a Sziget biztosításában részt vevő rendőrökhöz, közölve, hogy feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a fesztiválról. A rendőrség megerősítette, hogy a férfi a rendőröket is fel akarta jelenteni, ezért a „szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása”, mivel „ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli”.

A férfi azonban nem volt hajlandó igazolni magát, ezért közölték vele, hogy előállítják. A rendőrség a Blikknek elmondta:

A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték.

A rendőrség azt nem közölte, hogy a férfi milyen sérüléseket szenvedett. A Blikk kereste a milliárdos vállalkozót, de nem válaszolt a lapnak.

Nyitókép: Motoros rendőrök a Hajógyári-szigeten a 29. Sziget fesztivál első napján, 2023. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Baleset-bűnügy#sziget#rendőrség#vállalkozó#kormányközeli#kartörés#balhé#intézkedés

Címlapról ajánljuk