Baleset-bűnügy

Videón, ahogy egy mercis az életét kockáztatva jobbról, a füvön fejezi be az előzést az M4-esen

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 13:49

Nagyon siethetett.

Nagyon siethetett az a sofőr, akit centik választottak el attól, hogy az árokba kössön ki. A videón látszik, hogy az sem zavarta, hogy elfogyott alóla az út, simán befejezte a manővert. A felvételt közlő Bp-i Autósok olvasója (ő rögzítette a képsorokat) így írja le az esetet:

„Az M4-en haladtam, gyér forgalom mellett a külső sávban. A tempomat a megengedett maximumra volt állítva. A Péteri / Monor lehajtó után valamivel beért minket és az engem előző Audit. Három román rendszámú autó. Nagy valószínűséggel versenyeztek.”

A két Skoda Octavia fékezett, a Mercedeses nem. Ő úgy döntött, hogy jobbról megelőz. A manőver közben elfogyott alóla az aszfalt

– írja a sofőr, aki hozzátette, hogy az M4 pont ezért nem autópálya, hanem autóút, nincs leállósáv, csak egyes részeken aszfaltozott padka.

A kavicsos padkán valahogy összeszedte az autót (de ez inkább az elektronika érdeme). Bennünket beterített apró kaviccsal. Eddig nem volt kőfelverődés nyom az autón, most lett. Nem egy

– mondta a sofőr, aki azt is megjegyezte, hogy a kamera képe torzít, ennél sokkal közelebb volt hozzájuk a Mercedes. Íme, a felvétel:

 

Nyitókép: Bp-i Autósok közössége / YouTube

#Baleset-bűnügy#kresz#autó#előzés#Videó

Címlapról ajánljuk