Baleset-bűnügy

Pankotai Lilit halálosan megfenyegették, feljelentést tett

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 20:11

A diáklányt korábban „riherongynak” nevezte Bencsik Gábor, Bayer Zsolt pedig a slamjét „faszszopásnak”.

Feljelentést tett a rendőrségen Pankotai Lili egy halálos fenyegetés miatt. „Miután Jámbor András is egy hasonló fenyegetés ügyében ugyanígy járt el, vettem észre, hogy az ő és az én leveleimen is ugyanaz a kézírás figyelhető meg, azzal a különbséggel, hogy az ő esetében bevállalósan aláírták azok a fene nagy betyárok. Nagy dolog kellhet ahhoz, hogy halálosan megfenyegessetek egy kétgyermekes családapát és egy mindössze 50 kilós 18 éves kislányt. Gratulálok!” – írta posztjában, ahol a kapott levelet is közzétette.

Arról írt, hogy a Betyársereg, a Magyar Gárda és az ultrák is „a kormánynak a kitartott maffiózó verőemberei és végrehajtói, akik lejáratókampányokat, propagandákat, esetleges eltávolításokat adnak parancsba kedvük szerint a hatalmuk konzerválása érdekében, vagy éppen visszaszerzéséért”.

Pankotai arról a posztjáról eltávolított ciszterci szerzetesről is beszélt, aki nemrég Varga Juditnak celebrált misét Texasban. „Annak a Bernáth atyának a portréképét kellett minden nap bámulnom a padban éveken keresztül, akit nemrég maga a Vatikán távolított el a ciszterci rend éléről, és ezzel együtt volt iskolám, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma éléről is” – idézte fel.

Remélem jól telt a látogatása, és meggyőződött Bernáth atya jóllétéről is, ugyanis október végén, mikor utoljára láttam, idegesnek tűnt. Egy hétre rá pedig már nem is voltam az iskola diákja, de úgy tűnik, hiába szabadult meg tőlem, az igazság, mint a szőrét hullató, rossz vidéki sánta rókát, csak utolérte

– tette hozzá.

Pankotai ellen korábban több szélsőjobboldali megmondóember is uszított: Bencsik Gábor például „riherongynak” nevezte őt, és arról beszélt, hogy „nem menthetjük fel” a diáklányt, Bayer Zsolt egy róla szóló posztjában arról írt, hogy szerinte a huszadik században az egyenlőségből kommunizmus lett, a testvériségből nácizmus, a huszonegyedik század pedig elhozta a szabadságot is. „A Lilike faszszopásának szabadságelőadását. Ennyi maradt” – tette hozzá.

Pankotai Lili koárbban a Reggeliben is vendégeskedett: „Maradj inkább csendben, és örülj annak amid van, különben azt is elvesszük” – így fogalmazta meg itt, hogy szerinte hogyan áll felszólalásaihoz és a tüntetőkhöz a kormány. Szerinte ez nagyon ismerős több diktatúrából is. Nem fél tüntetésre járni és az ellene indított eljárás nem veszi el attól a kedvét, hogy kiálljon gondolatai mellett.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#pankotai lili#fenyegetés#levél#Jámbor András#feljelentés#Slam#Betyársereg#varga judit

Címlapról ajánljuk