Belföld

Jámbor Andrást halálosan megfenyegették: „Rövidesen randa véged lesz, már igen közel vagyunk”

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 10:13

Egy kézzel írt levélben kapott halálos fenyegetést Jámbor András. 

Halálos fenyegetést kapott Jámbor András. A Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője erről a Facebook-oldalán számolt be, közzé téve a kézzel írt levelet.

Az antiszemita fejléccel ellátott, „Betyárok” aláírással ellátott levélben „beteg pedofil állatnak” nevezik Jámbor Andrást, és közlik vele, hogy „rövidesen randa véged lesz, már igen közel vagyunk”.

Jámbor András közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen a levél miatt, aminek „tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellenem és a Szikra közössége ellen folytat.” Jámbor András hozzátette:

Ebben a lejáratókampányban most egy olyan pedofil-ügybe akarnak belekeverni, amelyben a BRFK kimondta: nem érintett egyetlen Szikra tag sem, és nem is nyomoztak egyetlen tagunk ellen sem.

A Szikra Mozgalom képviselője közölte, hogy „Kocsis Máté és csapata támadja hazugságokkal”, és arra szólította fel őket, hogy „ne terjesszenek hamis információkat, ne próbáljanak bemocskolni valamivel, amihez semmi közöm”. 

Jámbor egyben kijelentette, hogy Kocsisék erőszakra uszítanak ellene, és hozzátette:

Felszólítom a Fideszt, Kocsis Mátét és csapatát, valamint az általuk irányított propagandamédiát, hogy ne szítsák tovább azt a gyűlöletet, amelynek eredménye most már egy halálos fenyegetés.

Májusban bocsánatkérést várt Kocsis Mátétól és fideszes politikusoktól Jámbor András, a Párbeszéd képviselője azért, mert szerinte erőszakos bűnelkövetőként beszéltek a februári antifasiszta támadások egyik gyanúsítottjáról, akiről két hét őrizetbe vétel után kiderült, hogy ártatlan.


Nyitókép: Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a „végrehajtói maffia felszámolását” és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

 

#Belföld#Jámbor András#halálos fenyegetés#szikra

Címlapról ajánljuk