Baleset-bűnügy

Videón a budapesti ámokfutó: járdán menekült a 26 éves BMW-s a rendőrök elől, csaknem elütött egy kisgyerekest

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 12:23

Több kerületen át száguldozott, hogy lerázza az őt üldöző rendőröket, de végül nem járt sikerrel. 

Közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy 26 éves férfi ellen, aki bódult állapotban, több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől, miközben piros lámpákon, záróvonalon hajtott keresztül, az egyik járdára felhajtva pedig több gyalogost is majdnem elütött – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi azután kezdett el menekülni, hogy rendőrök igazoltatni akarták, amikor 2021. február 4-én délután a XV. kerületben, a Pozsony utcában várakozott a gépkocsijában. A férfi piros lámpákon és záróvonalakon száguldott keresztül, villamossíneken menekült több szabályosan közlekedő sofőrt is fékezésre, irányváltoztatásra, vagy megállásra kényszerített – írta az ügyészség.

Az autósüldözés közben volt, hogy egy járdára is felhajtott, ahol több gyalogost is majdnem elütött, köztük egy gyerekes szülőt, akinek félre kellett ugrania, gyerekét pedig a ruhájánál fogva rántotta el az autó elől.

Az autósüldözésről a rendőrség tett közzé videót, térfigyelő kamerák felvételeiből.


A férfit végül akkor fogták el, amikor egy szemből közlekedő jármű miatt megállásra kényszerült.

Az ügyészség az elkövetést beismerő férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől történő határozott idejű eltiltást is indítványozta.

Nyitókép: YouTube / police.hu

 

#Baleset-bűnügy#ámokfutó#budapest#autós üldözés#rendőrség#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk