Baleset-bűnügy

Konyhakéssel szúrta halálra a testvérét egy férfi Szarvason

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 10:24

Elfajult a vita.

A Békés Vármegyei Főügyészség közlése szerint emberölés bűntette miatt emelnek vádat egy középkorú szarvasi férfi ellen, aki a vita hevében egy konyhakéssel halálra szúrta a testvérét.

A férfi az anyjával élt közös háztartásban, ahol gyakori látogató volt a testvére is. Az ügyészség közleménye szerint „a két férfi italozó életmódot folytatott, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig fajultak”. Mindketten részegek voltak 2022. május 12-én este, amikor a konyhában elkezdtek vitatkozni.

A vita közben a sértett felvett a konyhaasztalról egy 14,5 cm pengéjű, fanyelű kést, amelyet fivére felé tartott, ám azt rövid idő elteltével visszatette az asztalra. A sértett ezután leült, de a vita tovább folytatódott a testvérek között.

A sértett kis idő múlva felállt, és elindult az ágyon ülő testvére felé, mire a férfi felkapta a konyhaasztalról a kést, és azzal kétszer mellkason szúrta a vele szemben álló fivérét. A sértett a szúrások következtében perceken belül a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg

– közölték.

A Békés Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Baleset-bűnügy#konyhakés#szarvas#gyilkosság#testvér#késelés#vádemelés

Címlapról ajánljuk