Baleset-bűnügy

Tragédia az Árpád hídon: versenyzésre tuningolhatták a biciklist halálra gázoló Mercedest

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 14:00

A  gázoló, a 33 éves B. D. gyorsulási futamokon is indult a kocsival.

Valószínűleg nem is használhatták volna közúti forgalomban azt a tuningolt Mercedest, amely július 1-én halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon, írja a Bors.

Mint arról beszámoltunk,130-150 kilométer per órával száguldozhatott a 33 éves sofőr: letarolta a szalagkorlátot és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist. Ezután visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. 

A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. 

 

A balesetben a két sofőr súlyosan megsérült.  

„Abban a sebességtartományban, ami itt engedélyezett, 70 kilométeres sebességgel lehet a hídon haladni, ebben a sebességtartományban ez a szalagkorlát  biztosan megvédi a járdán haladókat. Tehát nekiütközik a jármű, a szalagkorlát deformálódik valamit és a jármű visszapördül” – mondta Boncsér Sándor igazságügyi gépjárműszakértő.

Bár egyelőre nem tudni, hogy a Mercedes és a BMW versenyeztek-e, avagy a BMW csupán véletlenül volt rossz helyen, annyi bizonyos, hogy az AMG E63s Mercedest versenyzésre használták, írja a Bors.

A lap információi szerint a 33 éves B. D. valóban versenyzett a kocsival, gyorsulási futamokon indult autójával, a tavalyi évben még pontozási listán is előkelő helyezett volt. A Bors úgy tudja, a kocsit egyértelműen versenyzésre készítették és tuningolták: egy vidéki, erre specializált szervizben alakíttatták úgy, hogy még versenyképesebb legyen.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#árpád híd#gázolás#mercedes#biciklis#halálos baleset

Címlapról ajánljuk