Baleset-bűnügy

Túladagolásban halt meg a férfi, aki kokaint, heroint és metamfetamint árusító üzlet nyitott Kanadában

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 15:54

Az 51 éves Jerry Martin azért nyitotta meg a boltot Vancouverben, mert nem értett egyet a kanadai kábítószertörvényekkel, illetve jó minőségű drogokhoz akart hozzáférést biztosítani az embereknek. 

Túladagolásban halt meg az a férfi, aki arról lett híres, hogy megnyitotta Kanada első keménydrog-üzletét, ahol heroint, kokaint, metamfetamint és ecstasyt is lehetett kapni – számolt be róla a Vice.

Az 51 éves Jerry Martin pénteken hunyt el, néhány nappal azután, hogy élettársa, Krista Thomas elmondása alapján fentanil-túladagolás miatt kórházba került. A kanadai férfi – aki fiatalkora jelentős részében hajléktalan és kokainfüggő volt – nem halt bele közvetlenül a túladagolásba, de a szerveinek károsodása miatt családja végül úgy döntött, hogy lekapcsolják a létfenntartó gépekről.

Thomas szerint nem világos, hogy Martin valóban fentanilt akart-e bevenni, korábban nem fogyasztott hasonló szereket. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, május első napjaiban tartóztatták le Jerry Martint, miután egy kokaint, heroint és metamfetamint árusító boltot nyitott. Beszámolók szerint az illegális drogüzletet előtt megnyitásakor kígyózó sorok álltak, de másnap a vancouveri rendőrség bezáratta a helyet.

A kanadai Brit Kolumbia tartományban a kis mennyiségű keménydrog birtoklásának dekriminalizálásával kísérleteznek a következő három évben. Bár továbbra sem legális árusítani, ez azonban a férfit nem tántorította el, és megnyitotta az üzletet, valamint közölte: akár a bíróságon is hajlandó kitartani a bolt mellett.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#vancouver#kanada#drog#üzlet#kokain#heroin#metamfetamin#meghalt

Címlapról ajánljuk