Külföld

Kokaint, heroint és metamfetamint árusító üzlet nyílt Kanadában, másnap letartóztatták a tulajt

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 20:22

Kanadában jelenleg szabad kis mennyiségben kokaint, heroint és egyéb keménydrogot fogyasztani, de árulni továbbra is illegális.

Pénteken letartóztatták azt a kanadai férfit, aki kokaint, heroint és metamfetamint árusító boltot nyitott. Beszámolók szerint az illegális drogüzletet előtt megnyitásakor kígyózó sorok álltak, de másnap a rendőrség bezáratta a helyet – írja a BBC.

A kanadai Brit Kolumbia tartományban a kis mennyiségű keménydrog birtoklásának dekriminalizálásával kísérleteznek a következő három évben. Bár továbbra sem legális árusítani, az 51 éves Jerry Martint ez nem tántorította el, és szerdán megnyitotta az üzletet.

Egy mobil furgonból kezdte árusítani a drogot, egy olyan környéken, ahol egyébként is magas a szerhasználók aránya. A vancouveri rendőrség közleményében közölte, támogatják a kábítószer-fogyasztók biztonságának javítását célzó intézkedéseket, valamint a dekriminalizációt is, de továbbra is fel fognak lépni az illegális terjesztők ellen.

A rendőrség közölte, hogy letartóztatta a férfit tiltott kábítószerkereskedelem miatt, de vádat még nem emeltek ellene. A férfi a bíróságon kíván fellebbezni letartóztatása ellen. A régióban 2022-ben több mint 2700 ember halt meg kábítószer túladagolásban, csaknem naponta heten, ami országszerte a második legrosszabb arány.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#kanada#illegális#kábítószer#bolt#letartóztatás

Címlapról ajánljuk