Baleset-bűnügy

Szögvasakra lökte kollégáját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 9:29

A 26 éves férfi és áldozata azután veszett össze, hogy főnökük leszidta őket, hogy lassan dolgoznak. 

Vádat emeltek egy 26 éves férfi ellen, aki egy szolnoki telephelyen úgy meglökte kollégáját, hogy ráesett a szögvasakra, és életveszélyes sérüléseket szenvedett – írta a 24.hu, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészségre hivatkozva.

Az ügyészség közlése szerint a férfi a kollégájával tavaly júliusban vasbeton készítési és szerelési munkákat végeztek. Az egyik délután a csoportvezetőjük számon kérte őket, amiért nem készültek el időben a rájuk bízott feladatokkal.

Ezután a férfi és a munkatársa összevesztek, mert a munkatársa őt hibáztatta a késedelemért. A vita közben a férfi szemből meglökte kollégáját, aki ezután rázuhant az ott lévő szögvasakra. Ekkor még nem lehetett látni, hogy baj lesz: a férfi felállt és tovább vitatkozott.

Főnöke ekkor hazaküldte, és csak akkor derült ki, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Alig kapott levegőt, ezért családtagjai kórháza vitték, ahol kiderült, hogy több bordatörést, valamint ennek okán légzési nehézséget okozó közvetett életveszélyes légmell-sérülést szenvedett.

A 26 éves férfi ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat. A büntetlen előéletű férfire próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyészség.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#szögvas#szolnok#ügyészség

Címlapról ajánljuk