Baleset-bűnügy

Konyhakéssel szúrta fejen hétéves, alvó lányát egy anyuka Bács-Kiskunban

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 11:59

A kislány fejét több szúrás is érte, életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

Gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat egy Bács-Kiskun vármegyei községben élő nő ellen, aki egy konyhakéssel többször is fejen szúrta alvó hétéves kislányát – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A nőt barátja és édesapja állította le. A kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg  - közölte az ügyészség.

A hatóságok közlése szerint a gyereket a születése óta egyedül nevelte édesanyja, aki 2022 februárjában visszaköltözött szüleihez, miután elveszítette az állását. A vádirat szerint ott napi rendszerességgel fogyasztott nagyobb mennyiségű alkoholt, amitől időnként zavart állapotba került.

2022. szeptember 13-ára virradó éjszaka a vádlott felébredt, összefüggéstelenül beszélt, majd 4 deci bor elfogyasztása után visszafeküdt a szobában lévő kétszemélyes ágyba, amelynek külső felén a gyermeke aludt.

Hajnali három óra körül a nő ismét felriadt, majd egy 19 cm pengehosszúságú konyhakéssel az alvó kislányára támadt. A zajra felébredt a nő barátja és a házban lakó édesapja, akik eltávolították az őrjöngő nőt a gyermek mellől.

Konyhakéssel szúrta fejen hétéves, alvó lányát egy anyuka
Konyhakéssel szúrta fejen hétéves lányát a részeg anyuka. A fotón a bűncselekmény helyszíne. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség az anyát tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy a bíróság a szülői felügyeleti jogát szüntesse meg.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

 

#Baleset-bűnügy#gyilkossági kísérlet#emberölési kísérlet#bács-kiskun vármegye#ügyészség#anya#kislány#kés#késelés

Címlapról ajánljuk