Baleset-bűnügy

Videó: száguldó motoros elé kanyarodott egy autós Egerben

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 11:54

Az autós a záróvonalan át fordult meg egy négysávos úton, pont a szemből érkező motoros előtt. 

Vádat emeltek egy 69 éves férfi ellen, aki autójával szabálytalanul fordult ki egy motoros elé, aki már nem tudta elkerülni az ütközést – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség. A motoros a járdára zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetet térfigyelő kamera rögzítette.

Az eset 2021 szeptemberében történ, Egerben. Az autót vezető sofőr a vádirat szerint négysávos úton a szabálytalanul, a záróvonalon áthajtva akart megfordulni és a külső sávba besorolni, és közben nem vette észre a külső sávban érkező motorost.

A motoros az elé forduló autó láttán azonnal fékezett és jobbra kormányozott, de az ütközést nem tudta elkerülni. Az ügyészség közlése szerint a balesetben szerepet játszott az is, hogy a motoros átlépte a megengedett sebességet. A motoros állkapocscsonttörést, orrcsonttörést, lapockacsonttörést, bordatörést és agyrázkódást szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a gépkocsi vezetője ellen, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyitókép: YouTube / Magyarország Ügyészsége

 

#Baleset-bűnügy#motor#motoros#baleset#motorbaleset#eger#vádemelés

Címlapról ajánljuk