Baleset-bűnügy

Videó: egy éjszaka alatt négyszer rabolt a símaszkos tizenévesekből álló banda Pécsett

rtl.hurtl.hu

2023. május 21. 17:42

Hosszú a bűnlajstrom.

Egy éjszaka alatt négy rablást követett el símaszkos bűnözőkből álló banda Pécsett, mely egy 14 éves fazekasbodai, egy 15 éves pécsi fiúból, valamint egy 18 éves pécsi nőből állt, írja a rendőrség honlapja.

A rendőrségre először arról érkezett bejelentés, hogy május 20-án 22 óra körül Pécsett, a Légszeszgyár utcában símaszkban hárman körbevettek egy férfit, majd egyikőjük egy késsel a kezében követelte, hogy adja át az értékeit. A sértett átadta a telefonját, a társaság pedig elhagyta a helyszínt.

Nem sokkal később arról érkezett bejelentés, hogy 22 óra 30 perc körül egy nőt hárman megállítottak a Munkácsy Mihály utcában, egy késsel fenyegetve követelték az értékeit, majd a nő kezéből kitépték a mobiltelefonját. A telefon tokjában benne volt a sértett személyazonosító igazolványa, valamint a bankkártyája is.

Tizenöt perccel később arról érkezett bejelentés, hogy ugyanabban az utcában egy pártól hasonló módon követelték az értékeiket, azonban ők nem adtak át semmit, az elkövetők pedig elszaladtak.

Az éjszaka során, május 21-én 0 óra 45 perckor a Kodály Zoltán utcában lépett oda a társaság egy nőhöz, majd szintén egy késsel fenyegetve követelték a nőtől, hogy adja át értékeit, a társaság egyik tagja pedig le is fújta valamilyen sprével. A sértett ettől hátrálni kezdett, elesett, és eltörött a karja.

A rendőrök két órán belül elkapták a gyanúsítottakat a Zsolnay úton. Előállításukat követően lefoglalták tőlük az elkövetési eszközöket, eltulajdonított tárgyakat, valamint a bűncselekmények elkövetésekor viselt ruházatukat is. A gyanúsítotti kihallgatáson mindhárman beismerték a bűncselekmények elkövetését.

 

Nyitókép: YouTube

#Baleset-bűnügy#pécs#tinédzser#rablás#símaszk

Címlapról ajánljuk